Паперовий одноразовий посуд: у чому полягає його перевага і зручність?

18.08.2020

Усі переваги паперового посуду перед пластиком і керамікою

Тема відповідального споживання й екологічності в останні роки набула актуальності. Якщо раніше екопосуд замовляли тільки нішеві заклади, то сьогодні про заміну пластику на папір замислюються практично всі. Величезна кількість сміття на планеті спричинє тривогу, тому цілі країни переходять на більш екологічний спосіб життя.

Паперовий посуд, особливо з вторинної сировини — прекрасне рішення для бізнесу та побуту. Він не поступається за якістю пластику, та й виглядає чепурніше. До того ж, на сьогодні, це єдиний спосіб знизити виробництво та споживання поліетилену і пластику.

Який одноразовий посуд виготовляють із паперу?

Целюлоза — надійний і універсальний матеріал, який дає змогу створювати найрізноманітніші форми. Завдяки цьому, посуд із паперу теж буває різноманітним. Найпопулярніший і найпоширений варіант — стаканчики з кришками. Також є ємності для перших страв із міцними й щільними стінками.

Ще один варіант із паперу — коробки для упаковки закусок, піци й подібних страв. Такі ємності можуть мати різну товщину й систему складання. З целюлози роблять тарілки, бокси, рідше — вилки й ложки. Загалом, можна зібрати повноцінний сервіз із целюлози.

Головні переваги паперового посуду

Паперовий посуд користується великою популярністю в різних сферах. Усе завдяки тому, що він має багато переваг. Головні з них:

  • Високий рівень гігієнічності. Багаторазовий посуд може стати джерелом інфекцій і вірусів, натомість паперові вироби використовуються всього лише один раз. Також варто заначити, що на відміну від пластику, термін життя вірусів і бактерій на папері набагато коротший.
  • Екологічність. Натуральна целюлоза, з якої створюють папір — один із найбезпечніших матеріалів із погляду екології. Вона достатньо щільна, але легко розкладається й підходить для повторної перероблення. Окрім того, у процесі утилізації папір не виділяє токсичних речовин і не забруднює довкілля. За умови, звичайно, що виробник не використовував небезпечні свинцеві фарби для нанесення принта.
  • Прекрасний варіант для реклами. Брендований паперовий посуд привертає увагу й нагадує про місце, де була замовлена їжа. На папір легко наносити будь-який малюнок і написи, тому труднощів зі створенням додаткової реклами не виникне.
  • Зручність використання. Якісний посуд із целюлози досить міцний і цупкий. Часто його ламінують для додаткового захисту від вологи. Тому ємності не промокають, не деформуються, а також не нагріваються. У них можна транспортувати гарячі напої й рідкі страви без ризику опіків.
  • Простота транспортування і зберігання. Паперовий посуд можна замовляти на гурт. Він має невелику вагу, досить компактний і зберігає форму. Такий варіант прекрасно підходить для ресторанів і кафе, а також служб доставки їжі.

Ще одна перевага такого одноразового посуду полягає в естетично приваблививому зовнішньому вигляді. Вироби з крафту виглядають більш надійно, презентабельно і стильно. Клієнтам набагато приємніше дивитися на них і тримати в руках. Крім того, завжди можна вибрати цікавий колір, фактуру й малюнок.

Чому варто використовувати паперовий посуд для свята?

Навіть на невеликих святах використовується велика кількість різного посуду. Необхідно вибрати ємності для напоїв, закусок, основних страв, а також десертів. Після закінчення свята все це доводиться мити. Не кажучи вже про те, що весь посуд необхідно доставити на свято, а після — транспортувати в місце зберігання.

Звичайно, можна придбати пластикові комплекти, а по закінченню вечірки просто викинути їх. Але паперовий посуд для свята буде кращим рішенням відразу з кількох причин.

По-перше, він екологічніший і не забруднює довкілля. По-друге, такий варіант безпечніший. При нагріванні пластик може виділяти токсичні речовини, натомість із папером такого не трапляється. До того ж, целюлозні стінки не нагріваються так сильно, як пластик.

Ну й по-третє, паперовий одноразовий посуд виглядає набагато привабливіше, ніж пластиковий. Для свят кращого варіанту просто не знайти. Можна замовити комплект з особливим малюнком і принтом.

Також варто зазначити, що такий варіант буде важити менше, ніж пластикові набори. Його можна компактно скласти перед викиданням або утилізацією. Папір не займе багато місця в автомобілі, якщо необхідно вивезти сміття зі святкування на природі, наприклад.

Загалом, будь-якие велике свято з використанням паперового посуду збереже свій антураж, виглядатиме презентабельно і красиво. До того ж, думка про те, що після вечірки не залишиться нічого, що б приносило шкоди довкіллю, грітиме душу.

Де іще використовують паперовий посуд?

Крім вечірок і свят, паперові набори широко використовують у бізнесі. Перший і найочевидніший варіант — це кав’ярні й кафе з їжею на винос. Вони замовляють велику кількість стаканчиків, кришок, місткостей для рідкої їжі, а також боксів. На весь посуд можна нанести брендований принт.

Гарний паперовий посуд також використовується в ресторанах, де їжу подають на місці. Часто клієнти можуть попросити зібрати залишок вечері із собою. У такому випадку, просто необхідно знайти естетичне і презентабельне пакування.

У побуті невеликий комплект одноразового посуду теж може бути дуже корисний. Він стане в нагоді не тільки на домашніх святах, а й під час вилазок на природу або подорожей. Після використання не доведеться мити бокси й тарілки. Досить буде зібрати паперовий посуд і просто викинути його після використання.

Наостанок варто зазначити, що вартість екопосуду не висока, тому перехід на більш екологічний варіант не вдарить по бюджету. Головне, вибрати правильного виробника й постачальника, які зможуть гарантувати якість і безпеку своєї продукції.